Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Formula E som är en racingserie för elbilar kommer att presentera ABB som ny titelsponsor, rapporterar Sky News.

Ett tillkännagivande av sponsoravtalet väntas bli av innan första racet för denna säsong drar igång i Marocko till helgen, enligt uppgifter till nyhetskanalen.

De finansiella detaljerna är hemliga men har sett en analytiker uppskatta det årliga bidraget till Formula E på 15 miljoner pund, motsvarande 166 miljoner kronor.

Formula E är inne på sin fjärde säsong och har bland deltagande fordonstillverkare som Audi, Jaguar Land Rover och Renault. Även Porsche och Mercedes har aviserat sitt intresse för att ansluta i samband med att de utvecklar nya batterier för elbilar till massmarknaden.

Schweizisk-svenska ABB har redan en stor närvaro inom fordonselektrifiering genom sin expansion av laddinfrastrukturen för elbilar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.