Mer om: Fonder

 • Avkastning och risk – så funkar det8:22

  Avkastning och risk – så funkar det

  När du ska lägga upp ditt sparande är det viktigt att tänka igenom en hel del saker först. Det handlar om hur du fungerar som person, vad du har för mål med ditt sparande och när du vill ha tillgång till dina pengar. Dessutom måste du fundera på hur mycket avkastning du hoppas på och vilken risk du är redo att ta för att nå den avkastningen. Tina Halldén intervjuar placeringsexpert Kaj Kärki.

 • Dags att överge Trump trades?6:25

  Dags att överge Trump trades?

  Amerikanska bolag är fortfarande det som lockar världens investerare mest. Men det börjar bli dyrt och investerarna börjar intressera sig för andra alternativ. Linda Vikström pratar med Pär Nürnberg om marknadstrender och bubblare bland börshandlade fonder.

 • Marknadstrender & bubblare5:13

  Marknadstrender & bubblare

  Linda Vikström och Pär Nürnberg, vd för Xact Kapitalförvaltning, går igenom vilka marknader som är hetast just nu. Detta genom att följa hur handeln i ETF:er, det vill säga börshandlade fonder, ser ut världen över.

 • Så påverkade den stärkta kronan fonderna7:25

  Så påverkade den stärkta kronan fonderna

  Aktiefonder var det som lockade spararna mest under januari och året inleddes med stora insättningar i fonder. Totalt uppgick nysparandet i fonder till 7 miljarder kronor. Tina Halldén intervjuar Kaj Kärki, placeringsexpert.

 • Privatekonomin 2016 – Yrvaken, osäker och märklig47:07

  Privatekonomin 2016 – Yrvaken, osäker och märklig

  2016 var ett händelserikt privatekonomiskt år då bland annat amorteringskravet till slut infördes. Tina Halldén pratar om det privatekonomiska året 2016 och vad vi kan förvänta oss av 2017 med de privatekonomiska experterna Annika Creutzer och Ylva Yngveson samt med placeringsexperten Kaj Kärki.

 • Ingen Trumppanik bland fondspararna5:49

  Ingen Trumppanik bland fondspararna

  Oron inför USA-valet 8 november medförde att många sålde av aktiefonder. Men redan mot slutet av månaden tog handeln fart igen. Mycket beroende på att många...

 • Allt du vill veta om CTA-fonder17:37

  Allt du vill veta om CTA-fonder

  Veteranen Tomas Linnala från Placera och nykomlingen Mikael Stenbom från RPM Fonder gästar Börslunch. De pratar en hel del om Commodity Trading Advisors och CTA-Fonder.

 • Därför väljer spararna Sverigefonder7:24

  Därför väljer spararna Sverigefonder

  Aktiefonder fortsatte att locka spararna under augusti och mest populära var Sverigefonderna. Nästan hälften av aktiefondernas nettoinsättningar på totalt 7,7 miljarder kronor placerades i Sverigefonder enligt de senaste siffrorna från Fondbolagens förening. Vad ska man läsa in i de här siffrorna? Varför verkar sparare passa sig att placera i Europafonder? Hur kan presidentvalet påverka svenska sparare? Tina Halldén intervjuar Kaj Kärki, placeringsexpert Handelsbanken.

 • Därför ratar Alecta tillväxtmarknaderna10:04

  Därför ratar Alecta tillväxtmarknaderna

  Hur tänker pensionsjätten Alecta när de placerar de 700 miljarder kronor de har i sin portfölj? Alectas vd Magnus Billing förklarar strategin för Linda Vikström. Bland annat berättar han varför de fokuserar på svenska aktier och hur de tänker när det gäller storförsäljningen av fastigheter som de inlett.

 • Så hittar du vinnare i Brexitsörjan4:32

  Så hittar du vinnare i Brexitsörjan

  Anders Andersson, ekonomijournalist, intervjuas av Petra Bergman om hur du nu ska tänka kring ditt sparande när börserna skakar efter att Storbritannien röstat för att lämna EU. Och det handlar, som vanligt, om att inte överreagera.