Lundins nya leksak – världens största hybridbåt

I helgen invigdes råvarumagnaten Lukas Lundins nya lyxjakt, superhybridyachten Savannah. Och det är inte vilken båt som helst.

Savannah tog fyra år att bygga, runt 1 000 personer har jobbat med projektet, hon är 83 meter lång, fem våningar hög och är utrustad med bio, pool, generösa barer med mera.

En normal superyacht drar närmare 500 liter bränsle i timmen, bara på tomgång. Savannah är världens första hybriddrivna superyacht och kan köras både på el och diesel.

Men det finns värre skutor på världshaven. Oligarken, och tillika ägaren av fotbollsklubben Chelsea, Roman Abramovitj yacht Eclipse är 164 meter lång.

Samtidigt passar Lukas Lundin på att hyra ut sin gamla båt Odessa. För 275 000 dollar i veckan kan man hyra Odessa, som också ligger ute till försäljning

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.2%
NASDAQ-100 0.5%
NASDAQ Composite 0.7%

Vinnare & förlorare

Intrum Justitia 7.5%
Pandox 5.8%
Sectra 4.3%
Arjo -2.9%
Fabege -3%
Lundbergs -3.7%
Uppdaterad mån 17:35
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.