Sparprogram lyfter SKF

Kullagerjätten SKF:s omsättning för det fjärde kvartalet var något bättre än väntat men resultatet var något sämre. Den stora nyheten var dock att bolaget presenterade ett nytt stort sparprogram.

EFN:s reporter Pontus Herin menar att detta är ett sätt för den nye vd:n Alrik Danielson att sätta sin prägel på bolaget.

Ett annat bolag som gick bra på börsen i dag efter sin bolagsrapport är Electrolux. Anledningen bakom detta, enligt Pontus Herin, är i första hand att utvecklingen i Europa går bättre än väntat och att bolaget dessutom höjer sina prognoser för Europa.

Generellt har bolagsrapporterna hittills tagits emot positivt, kanske mer positivt än vad som är befogat, menar Pontus Herin.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -1.6%
NASDAQ-100 -1.4%
NASDAQ Composite -1.5%

Vinnare & förlorare

Avanza 13.6%
Intrum Justitia 4.7%
Evolution Gaming Group 4%
Wallenstam -3.8%
Telia Company -4.1%
Epiroc -5.8%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.