”Oljan lär inte studsa upp”

Priset på Nordsjöolja har nu fallit under 49 dollar per fat, ett ras med över 50 procent på bara ett par månader. Och någon snar och hållbar uppgång är inte att vänta inom kort menar Handelsbankens råvaruchef Magnus Strömer.

Ett land som drabbas hårt av nedgången är Ryssland. Och då försvagningen av rubeln varit ungefär lika stor som fallet i oljepriset är det klart vilka som får ta smällen, det ryska folket i form av försvagad köpkraft.

När det gäller övriga råvaror räknar Magnus Strömer med att fallet för järnmalmen kan vara över men att en ny råvara kan vara på gång att falla rejält. Denna gång handlar det om kopparn.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.8%
NASDAQ-100 1.2%
NASDAQ Composite 1%

Vinnare & förlorare

NetEnt 7.1%
Evolution Gaming Group 5.4%
Intrum Justitia 4.5%
Lifco -1.6%
Mycronic -1.6%
Swedish Match -2%
Uppdaterad tor 13:27
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.