Börsen lockar fastighetsbolag

Flera fastighetsbolag har gått till börsen på senare tid och ännu fler är på gång.

Hemfosa Fastigheter är ett av de bolag som noterats i år, och företagets vd Jens Engwall ser flera fördelar med detta: ”Framför allt är det tillgången till kapitalmarknaden”, säger Jens Engwall.

Ett annat bolag som nyligen noterats är Besqab, och även de är nöjda: ”Det kostar pengar att gå till börsen. Vi såg att det var värt det för oss, men det är ju upp till varje bolag”, säger Anette Frumerie, vd på Besqab.

Ett fastighetsbolag som planerar att noteras till årsskiftet är NP3 Fastigheter. ”Vi kommer att hamna mer i fokus och bli mer kända så vi kanske kan göra mer affärer”, säger Rickard Backlund, styrelseordförande i NP3 Fastigheter.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 0.6%
NASDAQ Composite 0.5%

Vinnare & förlorare

FastPartner 4.8%
Evolution Gaming Group 4.5%
NetEnt 3.8%
Hexpol -2%
Saab -2%
Paradox Interactive -2.3%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.