Missa inte ersättningen

En del har precis kommit hem efter höstlovsresan. Andra smider de sista planerna inför julresan. Dessvärre har många eller kommer många att drabbas av försenade flyg eller försvunnet eller skadat bagage.

Vad många av dessa inte känner till är att de kan ha rätt till ersättning.

”De flesta vet inte att man kan vända sig till konsumentvägledningen när något sådant här inträffat. Det här är något som flygbolagen har skyldighet att informera om. Men tyvärr ser vi att jättemånga flygbolag brister”, säger Maria Wiezell, konsumentvägledare på Sveriges konsumenter.

Till exempel så kan du få upp till 11 000 kronor i ersättning för förlorat bagage. Och har du blivit försenad eller måste köpa en ny flygbiljett finns en EU-förordning som ger rätt upp till 600 euro i schablonmässig ersättning, samt kostnader för ny biljett.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 2.1%
NASDAQ-100 2.5%
NASDAQ Composite 2.2%

Vinnare & förlorare

Massolit Media 9.4%
Sectra 5.5%
Ericsson 5.4%
Loomis -0.8%
Sinch -1.7%
Tele2 -4%
Uppdaterad mån 17:35
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.