Missa inte ersättningen

En del har precis kommit hem efter höstlovsresan. Andra smider de sista planerna inför julresan. Dessvärre har många eller kommer många att drabbas av försenade flyg eller försvunnet eller skadat bagage.

Vad många av dessa inte känner till är att de kan ha rätt till ersättning.

”De flesta vet inte att man kan vända sig till konsumentvägledningen när något sådant här inträffat. Det här är något som flygbolagen har skyldighet att informera om. Men tyvärr ser vi att jättemånga flygbolag brister”, säger Maria Wiezell, konsumentvägledare på Sveriges konsumenter.

Till exempel så kan du få upp till 11 000 kronor i ersättning för förlorat bagage. Och har du blivit försenad eller måste köpa en ny flygbiljett finns en EU-förordning som ger rätt upp till 600 euro i schablonmässig ersättning, samt kostnader för ny biljett.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 -1.7%
NASDAQ Composite -1.4%

Vinnare & förlorare

Modern Times Group 2.5%
Telia Company 1.8%
Wihlborgs 1.2%
Bonava -2.9%
Hansa Medical -3.8%
Oriflame -4.4%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min