Här är skräckaktierna

Halloween kom till börsen en månad tidigt, när allt såg dystert ut och börskurserna föll. Nu när rapporterna har varit övervägande positiva har det vänt uppåt igen konstaterar Lars Hallström, mäklarchef Handelsbanken Stockholm.

Men det finns fortfarande skräckaktier man bör akta sig för. ”Sista månaden har det varit mest blodigt för oljebolagen”, säger Lars Hallström.

”Tittar man framåt är skräckscenariot att Europa handlar i det deflationsscenario som Japan har varit i i så många år nu”, säger Lars Hallström.

Aktier man bör undvika om deflationen biter sig fast, enligt Lars Hallström, är de som inte ger någon större direktavkastning, flygbolag, oljebolag och aktier som Boliden och SSAB.

En aktie som Lars Hallström lyfter fram som köpvärd är Hennes & Mauritz.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0%
NASDAQ-100 -0.4%
NASDAQ Composite -0.4%

Vinnare & förlorare

Lifco 1.8%
Handelsbanken 1.5%
Vitrolife 1.5%
Assa Abloy -2.2%
Bure -2.5%
JM -2.5%
Uppdaterad mån 17:35
Fördröjning 15 min
 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.