Så gör bolagskaparna

Många företag drabbas av bedragare som beställer varor i deras namn. Bedragarna kan till och med kapa och ta över hela företaget.

Det finns två olika typer av bolagskapning. Den första innebär att obehöriga beställer varor i ett företags namn. Polisens råd för att undvika den här typen av bolagskapning är att leverantörerna måste vara noggranna med vem de levererar till

Den andra typen av bolagskapning är ovanligare. Den innebär att obehöriga tar över kontrollen över bolaget, genom att till exempel skicka in falska handlingar om exempelvis byte av styrelsemedlemmar till Bolagsverket.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1%
NASDAQ-100 -1.3%
NASDAQ Composite -1.2%

Vinnare & förlorare

Intrum Justitia 9.8%
Hennes & Mauritz 6.1%
Hexpol 5.7%
Embracer -6.3%
Paradox Interactive -6.7%
Sinch -9.5%
Uppdaterad ons 17:30
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.