Dreamhack är big business

I helgen anordnades världens största datorspelsfestival Dreamhack i Stockholm. Siffror från organisation Dataspelsbranschen visar att försäljningen av datorspel överlag ökar markant. Bara under förra året såldes spel för totalt 8,7 miljarder kronor i Norden, vilket är den högsta siffran hittills.

I år har Dreamhack som mål att attrahera 70 000 besökare till sina olika event.
Tillställningar av den här typen betyder mycket för utvecklarna av speltillbehör, även om det är svårt att mäta försäljningssiffror.

”Kunderna handlar inte här och nu, utan kanske om flera år. Men betydelsen av vårt märke på marknaden har ökat enormt de senaste åren”, säger Mikael Johansson sverigechef för Kingston HyperX, som fortsätter: ”Hyper X är vårt gamingmärke. Det var okänt för tre år sedan. Sedan började vi samarbeta med Dreamhack, nu vet alla vad det är”. 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.1%
NASDAQ-100 0.4%
NASDAQ Composite 0.4%

Vinnare & förlorare

Embracer 10.6%
Catena 4%
Dometic Group 3.6%
Sandvik -3.3%
Alfa Laval -3.5%
Trelleborg -3.5%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.