”Electrolux köp ologiskt”

Dagens stora nyhet är att Electrolux köper konkurrenten General Electrics vitvaruverksamhet för 23 miljarder kronor, en av de största svenska företagsaffärerna genom tiderna.

EFN:s reporter Pontus Herin menar att köpet är ologiskt, då Electrolux tidigare har sagt att man först och främst vill växa i Asien och Latinamerika, och bolaget de nu köper har 90 procent av sin omsättning i USA.

Att Electrolux aktie ändå tog fart uppåt i dag är ett tecken på att marknaden anser att priset var bra, något som Pontus Herin är tveksam till.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 2.1%
NASDAQ 100 -0.5%
NASDAQ Composite -0.4%

Vinnare & förlorare

Hennes & Mauritz 3.7%
AddLife 3.7%
Trelleborg 3.6%
Latour -0.9%
Fenix Outdoor -0.9%
Massolit Media -5.6%
Uppdaterad tis 11:03
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.