Oro slår mot oljebolag

Ett tiotal oljebolag presenterade sig för investerarna på Råvarudagen som Stockholm Corporate Finance anordnade på Kungliga operan i dag.

Åhörarna lyssnade extra noggrant när representanter från bolag med verksamhet i Mellanöstern, där oron tilltagit den senaste tiden, pratade.

Morgan Sadarangani, CFO på Tehtys Oil, såg ingen stor påverkan på bolagets verksamhet, då man verkar i Oman, som klarat sig undan relativt väl.

Oroligheterna har däremot haft en stor påverkan på Cassandra Oil, som har verksamhet i Irak. Bolagets grundare Anders Olsson menar att det är viktigt att informera investerare om att bolaget lever och om att man följer sina planer, även om de i Irak blivit avsevärt försenade.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.6%
NASDAQ-100 1.6%
NASDAQ Composite 1.7%

Vinnare & förlorare

Holmen 7.9%
Kindred Group 6.8%
Nordea 3%
Bure -2.8%
Husqvarna -3%
Nibe Industrier -6.1%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.