Så ska Elekta lyftas

De har varit ett svagt år för medicinteknikföretaget Elektas aktie. Vikande tillväxt med medföljande vinstvarningar har fått aktien att falla med tio procent sedan årsskiftet, samtidigt som Stockholmsbörsen stigit med runt åtta procent.

Bolaget, som är ett av världens största inom cancervård, har dessutom fått en ny vd under våren.

EFN:s Jesper Norberg har träffat Niklas Savander, som tog över på vd-stolen, i maj och frågat honom hur han ska vända den negativa utvecklingen.

Niklas Savander menar att hans bakgrund, på bland annat Hewlett Packard och Nokia, är positiv. Detta då hans industriella bakgrund och globala erfarenhet är något som Elekta behöver nu.

I intervjun svarar Niklas Savander även bland annat på var han tror Elekta befinner sig om tio år.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.2%
NASDAQ-100 -0.5%
NASDAQ Composite -0.4%

Vinnare & förlorare

Paradox Interactive 20.1%
Beijer Ref 2.1%
JM 2.1%
Hennes & Mauritz -1.4%
ICA Gruppen -1.4%
SSAB -1.6%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Italien skakar om marknaden2:08

  Italien skakar om marknaden

  Handelskriget mellan USA och Kina tar paus. Nicolas Maduro blir kvar som Venezuelas president, och i Italien har Femstjärnerörelsen och Lega kommit överens.

 • Stark dollar ger världen huvudvärk8:34

  Stark dollar ger världen huvudvärk

  Bomarknaden och amerikanska räntor är i fortsatt fokus. I veckan firar världens äldsta centralbank, Riksbanken, födelsedag. Bland många prominenta gäster märks Fedchefen Jerome Powell.

 • Efter stängning: gaming17:58

  Efter stängning: gaming

  Efter stängning är programmet där Ara och Albin sammanfattar veckan, pratar med kunnigt folk om intressanta saker och tar reda på allt du velat veta om ekonomi.

 • Nu är bensinen rekorddyr1:43

  Nu är bensinen rekorddyr

  Ledande bensinbolag höjer priset på bensin med 20 öre per liter. Det innebär att en liter 95-oktanig bensin nu för första gången kostar över 16 kronor.

 • Så mycket mer än ett varv1:44

  Så mycket mer än ett varv

  Göteborgsvarvet är världens största halvmaratontävling med omkring 60 000 anmälda löpare. Och loppet omsätter stora summor.

 • Över 100 000 riskerar körförbud0:49

  Över 100 000 riskerar körförbud

  Söndagen den 20 maj införs nya besiktningsregler i Sverige. Sista siffran i registreringsskylten slutar styra när det är dags för besiktning. I stället införs tidsangivelser.