Krugman sågar svensk politik

Vid senaste räntebeslutet var Riksbankens direktion enig om att sänka räntan. Beslutet får nu stöd av en av världens ledande nationalekonomer, 2008 års ekonomipristagare, Paul Krugman. Han menar däremot att det skulle ha skett långt tidigare och att den förda politiken påverkat den svenska bostadsmarknaden.

”Det är möjligt, jag skulle till och med säga sannolikt, att Sverige har problem med bostadspriserna och hushållens skuldsättning”, säger Paul Krugman.

Den ekonomiska politiken som har förts i Sverige tidigare har inte varit optimal menar ekonomipristagaren, men det som krävs nu är en fortsatt expansiv penningpolitik, för att hålla deflation och prisfall på bostäder borta.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 -3.9%
NASDAQ Composite -3.7%

Vinnare & förlorare

Sinch 1.9%
Paradox Interactive 1%
Avanza 0.4%
Vitrolife -2.6%
Kindred Group -2.6%
Scandic Hotels Group -3%
Uppdaterad tis 10:36
Fördröjning 15 min
 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.