”Friends är ett fiasko”

Klagomålen på den endast ett år gamla nationalarenan, Friends Arena, har varit högljudda, och har handlat om allt från bristande säkerhet och mutor, till ruttnande gräs och dåligt ljud. Projektet har dessutom hittills gått med förlust.

Svenska Fotbollförbundet var den största ägaren tills för några veckor sedan, då försäkringsbolaget Folksam köpte en post. Förbundets beslut att ta en stor ägarpost i arenan har kritiserats.

”Svenska Fotbollförbundets beslut bygger snarare på prestige och hybris än på ekonomiskt tänkande”, säger Torbjörn Isacsson, krönikör på SvD och N360.se.

Enligt Torbjörn Isacson riskerar Fotbollförbundet nu att förlora väldigt mycket pengar, pengar som kunde använts till ungdomsidrott eller andra satsningar.

Andra delägare kan fortfarande tjäna pengar på projektet men för Fotbollförbundet ser det värre ut. ”Förbundet kommer i princip tvingas att lämna det hela som ägare”, säger Torbjörn Isacson.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 2%
NASDAQ 100 -0.5%
NASDAQ Composite -0.4%

Vinnare & förlorare

Trelleborg 3.8%
Hennes & Mauritz 3.5%
AddLife 3.4%
Beijer Ref -1.1%
Catena -1.2%
Massolit Media -6.8%
Uppdaterad tis 11:21
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.