Dags för årets julklapp

Inför den viktiga julhandeln, stiger handlarnas framtidstro. Detta enligt Svensk Handels Handelsbarometer, som nu befinner sig på den högsta nivån sedan våren 2011.

Och på tisdag kan en specifik bransch komma att känna extra mycket framtidstro – då presenteras nämligen årets julklapp av HUI Research.

Lena Larsson, som är vd på HUI Research, berättar att det är tre kriterier som ska vara uppfyllda för att något ska kunna bli årets julklapp: ”Det ska vara en nyhet, det ska sälja ett stort antal nyheter till ett stort värde och det ska representera den värld vi lever i.”

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.1%
NASDAQ-100 0.8%
NASDAQ Composite 0.9%

Vinnare & förlorare

Sinch 7.3%
Beijer Ref 7.2%
JM 5.7%
Axfood -2%
AddLife -2%
SEB -2.4%
Uppdaterad ons 12:03
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.