Börsraketen tog paus

Svenska Seamless Distribution är ett i raden av svenska IT-bolag som med en egen produkt ger sig ut i världen. Bolaget har tagit fram en lösning som gör det möjligt att handla varor i butiken med sin mobiltelefon – i stället för med kort.

Detta har gillats starkt av börsen i år och bolagets aktie är upp med långt över 100 procent. Men det är inte en god lönsamhet i dag som ligger bakom denna utveckling – under årets första nio månader förlorade företaget 56 miljoner kronor.

Seamless har också nyligen tagit in 320 miljoner kronor i en nyemission. Bolagets vd Peter Fredell kan inte säga när bolaget kommer att bli lönsamt, men han ser framtiden an med tillförsikt.

”Vi gör ju allting annat med mobilen, så varför ska vi inte betala med den?”, säger Peter Fredell och spår att bankkorten kanske inte finns kvar alls inom 10 år.

I dag medverkade Seamless på en kapitalmarknadsdag, och där lyckades man inte övertyga. Efter den extrema uppgången tidigare i år sjönk aktien tillbaka med runt 10 procent i dag.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.2%
NASDAQ-100 0.5%
NASDAQ Composite 0.7%

Vinnare & förlorare

Intrum Justitia 7.5%
Pandox 5.8%
Sectra 4.3%
Arjo -2.9%
Fabege -3%
Lundbergs -3.7%
Uppdaterad mån 17:35
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.