Så lyckas du i USA

USA, som är världens största marknad för mode, är Sveriges fjortonde största exportmarknad för mode. Men det är inte lätt att lyckas där.

”USA-marknaden är en annorlunda best. Den är extremt tävlingsinriktad, den kan vara ganska krävande och konkurrensen är stenhård”, säger Michael Irving, försäljningschef på WANT Agency.

Även om det går bra för svenska företag som H&M och Nudie Jeans, så har märken som Filippa K och Carin Wester valt att hoppa av efter att de försökt att etablera sig i landet.

”Man behöver tänka på att lägga tid och resurser på att ta sig in på marknaden”, säger Viviann Gillman, chef för Business Sweden New York.

”Svenska företag behöver tänka på att vara tålmodiga. De stora kontona kommer inte första säsongen”, säger Åsa Öhman, försäljningschef på Carin Wester.

”Du måste se till att du har en väldigt tydlig riktning och att du är äkta i det du gör. Håll dig till ditt märkes budskap och ha en lockande berättelse”, säger Michael Irving.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.2%
NASDAQ-100 0.4%
NASDAQ Composite 0.7%

Vinnare & förlorare

Intrum Justitia 7.5%
Pandox 5.8%
Sectra 4.3%
Arjo -2.9%
Fabege -3%
Lundbergs -3.7%
Uppdaterad mån 17:35
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.