Cohens miljardfond kan leva vidare

Efter flera års utredning, och ett par uppmärksammade domar och erkännanden på vägen, har en förlikning med den enorma hedgefonden SAC Capital presenterats av en nöjd distriktsåklagare Preet Bharara.

Men trots rekordböter på motsvarande knappt 12 miljarder kronor så verkar ändå ägaren Steve Cohen själv undslippa rättvisan.

Bharara understryker att rekordböterna på 1,8 miljarder dollar inte ska påverka investerare i fonden, i den händelse det finns några sådana kvar. Och att böterna ska betalas på ett sådant sätt att det minimerar marknadspåverkan, när SAC ska likvidera sina positioner i marknaden.

Men eftersom fonden till största delen består av Cohens egna pengar, runt 7 miljarder dollar, så kommer verksamheten kunna fortsätta i stort sett som vanligt efter att böterna är betalda.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 2.6%
NASDAQ-100 0.5%
NASDAQ Composite 0.8%

Vinnare & förlorare

JM 10.5%
Klövern 9%
Vitrolife 7.3%
Arjo -1.4%
Sectra -4.3%
Elekta -6.7%
Uppdaterad ons 17:35
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.