Bloppisar utmanar Blocket

Enligt Blockets Begagnatbarometer ökade begagnathandeln med kläder och skor ökat med närmare fyra procent under tredje kvartalet.

Samtidigt växer alternativen till Blocket och Tradera. Framför allt unga tjejer skapar egna loppisar på nätet istället – så kallade bloppisar.

Uttrycket kommer från början från modebloggare, som sålde ut sina kläder på nätet. Men det har tagits över allt mer av privatpersoner som säljer sina begagnade kläder på nätet, i stället för på en vanlig loppis.

Linnéa Aguero, pressansvarig på Blocket, ser dock inte bloppisarna som något större hot. ”Jag ser inte att det finns någon motsättning mellan bloppisar och Blocket”, säger hon.

May Pula tillhör den grupp av unga tjejer som köper och säljer kläder via bloppisar, och hon räknar med att hon har tjänat runt 1 400 kronor tack vare detta.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.4%
NASDAQ-100 0.8%
NASDAQ Composite 0.9%

Vinnare & förlorare

Beijer Ref 9.4%
ÅF 6%
JM 5.7%
SEB -2.1%
Handelsbanken -2.2%
Axfood -2.2%
Uppdaterad ons 14:27
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.