Hårdare krav på elbolagen

Från och med oktober skärps reglerna, så att de kunder som drabbas av elavbrott ska kunna ställa högre krav på elbolagen. Detta är något som gläder Nils Ingvar Lundin, som haft strömavbrott 40 gånger på två år i sitt sommarhus på Värmdö.

Erik Blomqvist, jurist på Energimarknadsinspektionen, förklarar vad som ligger bakom de skärpta reglerna. ”Regeländringen har kommit till för att kunder klagar väldigt mycket.” Under 2012 hade över 90 000 elkunder fler än 11 elavbrott.

Mikael Björnér, kommunikatör på Vattenfall menar däremot att informationen om de nya reglerna kom för sent och att elbolagen har fått för kort tid att förbereda sig på.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.4%
NASDAQ-100 0.8%
NASDAQ Composite 0.9%

Vinnare & förlorare

Beijer Ref 9.4%
ÅF 6%
JM 5.7%
SEB -2.1%
Handelsbanken -2.2%
Axfood -2.2%
Uppdaterad ons 14:27
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.