”Kina är överallt”

Den exceptionella tillväxten i Kina börjar bromsa in och de mänskliga rättigheterna är kraftigt ifrågasatta. Hur står det egentligen till i världens tillväxtmotor? Och vad ska man tänka på som företagare innan man beger sig dit?

Pia Sehm leder ett magasinsprogram från Almedalen som fokuserar helt på situationen i Kina. Programmet gästas av Kristina Sandklef, makroekonom på East Capital. Malin Oud, etikkonsult och vd på Track II, Tomas Larsson, Kinaexpert på Kairos Future och Floire Daub projektledare på 8 million city.

Kinas växande roll i världsekonomin är inget som går att blunda inför. ”Alla är där och Kina är överallt”, konstaterar Kristina Oud.

Och det handlar inte bara om att företag från väst är intresserade av att investera i Kina. Utan även om det motsatta – kinesiska investeringar i Skandivavien och resten av västvärlden.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.8%
NASDAQ-100 0%
NASDAQ Composite 0%

Vinnare & förlorare

Intrum Justitia 15%
Bure 2.5%
Klövern 2.4%
Arjo -1.9%
Swedish Match -2.1%
Getinge -2.5%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.