Krångliga regler följs inte

Den 20 juli i år införs strängare kemiska krav på leksaker. Men fortfarande är det många handlare som inte följer ens de gamla reglerna kring leksakssäkerhet som infördes 2011, orsaken är att de är så komplicerade.

En av de som tycker reglerna är krångliga är Madeleine Carlsson, som har ett företag som köper in leksaker från Asien och säljer dem på nätet.

”Vi har sett att företagen har svårt att ta till sig de nya reglerna, för att de är väldigt detaljerade”, säger Anna Ekegren, jurist på Konsumentverket.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.1%
NASDAQ-100 0.6%
NASDAQ Composite 0.5%

Vinnare & förlorare

Intrum Justitia 6.6%
AddLife 4.9%
Avanza 4.5%
Sinch -2%
Mycronic -3.7%
Tele2 -3.8%
Uppdaterad mån 11:12
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.