Fortsatt torka på börsen

Trots att börsen ångar på och private equitybolagens portföljer börjar bli övermogna så lyser börsnoteringarna med sin frånvaro. Ett skäl till det kan vara ökningen av så kallade sponsrade börsnoteringar, där private equitybolagen tvingas behålla en stor del av ägandet trots börsnoteringen. 

”Jag är inte så övertygad om att det är ett bra alternativ för pe-bolagen att sitta kvar med x procent i bolagen, utan jag tror att trenden kommer att fortsatt vara att man väljer alternativ utanför börsen istället”, säger Carl-Johan Regell, Ansvarig för Private Equity på Grant Thornton.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -1.3%
NASDAQ-100 1.1%
NASDAQ Composite 0.7%

Vinnare & förlorare

Lifco 1.9%
Swedish Match 1.6%
Billerudkorsnäs 1.5%
Paradox Interactive -6.7%
ÅF -6.8%
Lundin Petroleum -7%
Uppdaterad mån 17:35
Fördröjning 15 min