Fondvinnare i öst

Tack vare en aggresiv penningpolitik har Japans ekonomi och börser tagit fart. En konsekvens av detta är att Japanfonder tillhört vinnarna de senaste månaderna.

Uppgången för Japanfonderna har gått de flesta svenska fondspararna förbi. Men i mars i år strömmade pengarna in i Japanfonder. Men risken är att detta är för sent. Det menar Morningstars analyschef Jonas Lindmark.

”Jag är tyvärr skeptisk. Japan har haft ekonomiska problem så länge. Det är över 20 år sedan det var riktig fart på japansk ekonomi. Vanliga japaner har lärt sig att inte lita på löften om bättre tider”, säger Jonas Lindmark.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.1%
NASDAQ-100 -0.8%
NASDAQ Composite -0.6%

Vinnare & förlorare

Intrum Justitia 9.3%
Hennes & Mauritz 6.9%
Husqvarna 6.9%
AAK -6%
Paradox Interactive -6.7%
Sinch -8.6%
Uppdaterad ons 16:18
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.