Svårt utrymma Friends

 Miljardbygget Friends Arena i Solna har brister vad gäller handikapp- och utrymningsfrågor. Och det är, som Studio 12 tidigare har kunnat visa, oklart vem som bär ansvaret.

Utrymningstiden, som ska ligga på åtta minuter, har vid flertalet tillfällen inte hållits. En av alla som anmärker på säkerheten är Jonas Karlsson som varit på fotboll på arenan.

”Det var total folkstockning när vi skulle ut och inte någon verkade veta hur och när man skulle ta sig ut. Skulle det vara en brandsituation låter det ganska hemskt”, säger Jonas Karlsson.

Staffan Bengtsson, som var brandskyddsexpert åt PEAB då arenan byggdes menar att säkerheten kan bli lidande om inte dörrar och utrymningsvägar används som de ska. Han menar också att SAM (Sweden Arena Management), som har ansvar för driften på arenan och som ägs gemensamt av bl a PEAB, Solna Stad och Svenska Fotbollförbundet, borde ta ett större ansvar för säkerheten på arenan.

Se även: Oklar ansvarsfördelning på Friends Arena.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.1%
NASDAQ 100 -1.1%
NASDAQ Composite -0.9%

Vinnare & förlorare

AddLife 5.4%
Paradox Interactive 3.9%
Stillfront Group 3.1%
Arjo -1.4%
Hansa Medical -2.2%
Lagercrantz -2.4%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min
 • Örebros mustigaste framgångssaga2:59

  Örebros mustigaste framgångssaga

  98 procent av all mustextrakt tillverkas i Örebro, på familjeföretaget Roberts. Extraktet levereras till tillverkare som Spendrups som tillverkar 7,5 miljoner liter must per år.

 • Så funkar reporäntan1:37

  Så funkar reporäntan

  Några gånger per år vid 09.30 på förmiddagen sitter många ekonomiintresserade och väntar på ett besked från Riksbanken. Det handlar om reporäntan. Men vad är...

 • Undvik emojis på jobbet0:51

  Undvik emojis på jobbet

  Använder du emojis i dina jobbmejl? Enligt forskning från både Israel och Nederländerna är det allt annat än positivt. 

 • FRN - när räntan går upp5:32

  FRN - när räntan går upp

  FRN - eller floating rate note - innebär att räntan sätts om var tredje månad. Ulrika Lindén, förvaltare på Öhman Fonder, driver en FRN-fond och kan berätta mer.

 • Två vinnare på digitalisering16:24

  Två vinnare på digitalisering

  I dag bjuds det bland annat på småbolag och Clas Ohlson i Börslunch. Gästar gör veteranen Vegard Søraunet och debutanten Wilhelm Gruvberg.