Svårt utrymma Friends

 Miljardbygget Friends Arena i Solna har brister vad gäller handikapp- och utrymningsfrågor. Och det är, som Studio 12 tidigare har kunnat visa, oklart vem som bär ansvaret.

Utrymningstiden, som ska ligga på åtta minuter, har vid flertalet tillfällen inte hållits. En av alla som anmärker på säkerheten är Jonas Karlsson som varit på fotboll på arenan.

”Det var total folkstockning när vi skulle ut och inte någon verkade veta hur och när man skulle ta sig ut. Skulle det vara en brandsituation låter det ganska hemskt”, säger Jonas Karlsson.

Staffan Bengtsson, som var brandskyddsexpert åt PEAB då arenan byggdes menar att säkerheten kan bli lidande om inte dörrar och utrymningsvägar används som de ska. Han menar också att SAM (Sweden Arena Management), som har ansvar för driften på arenan och som ägs gemensamt av bl a PEAB, Solna Stad och Svenska Fotbollförbundet, borde ta ett större ansvar för säkerheten på arenan.

Se även: Oklar ansvarsfördelning på Friends Arena.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 -2.6%
NASDAQ Composite -2.3%

Vinnare & förlorare

Modern Times Group 2.5%
Telia Company 1.8%
Wihlborgs 1.2%
Bonava -2.9%
Hansa Medical -3.8%
Oriflame -4.4%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min