Fokus: Kina

Kinas tillväxt förväntas bli 7,5 procent i år. Det är den lägsta sedan 2004. Och i förra veckan meddelade Kinas riksbank att de tänker låta valutan yuan i högre grad bestämmas av marknaden. Det många frågar sig är varför Kina gör det här just nu. Hur kommer det att påverka priserna och konjunkturen? Christer Ljungwall, docent i nationalekonomi, kommenterar. Studio 12 har även träffat Stefan Ingves och Lars Calmfors.

Det här inslaget ingick i Studio 12 torsdagen den 22 mars.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Eller hitta oss i sociala medier

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.1%
NASDAQ-100 0%
NASDAQ Composite -0.1%

Vinnare & förlorare

Elekta 3.9%
Nobia 3.7%
Kindred Group 3.5%
Billerudkorsnäs -2%
Oriflame -2.1%
Attendo -3%
Uppdaterad tor 17:35
Fördröjning 15 min