EFN TV

EFN POD

Sven Hirdman om Ukraina

Ladda ner

MAGASINET Sven Hirdman, som bland annat var ambassadör i Moskva 1994-2004, förklarar bakgrunden till konflikten i Ukraina. Han talar även om Rysslands förhållande till Sverige och homosexuellas situation i Ryssland.

Arkiv

Filtrera på nedanstående kategorier

13. Oligopolets logik

Varför frodas oligopolen i det svenska näringslivet och är de bra eller dåliga? Det diskuterar Peter Andersson, Per Lindvall och Anders Lundborg i denna veckas Industripodd.

Industripodden Se klippet, 13. Oligopolets logik

Ny fart i verkstan

RAPPORTFLODEN Verkstadsaktierna har haft en lite sämre utveckling än börsen generellt under sommaren. Varför är det så, och vilka verkstadsaktier ska man satsa på inför hösten? Det är temat i denna upplaga av Rapportfloden.

Rapportfloden Se klippet, Ny fart i verkstan

11. Snart höjs räntan

I denna upplaga av Makropodden samtalar EFN:s Jesper Norberg med Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström, som förutspår en räntehöjning i USA inom kort.

Makropodden Se klippet, 11. Snart höjs räntan

19. Sval sommar för småbolag

I Börspodden denna gång snackar EFN:s Charlotte Stjerngren med Handelsbankens småbolagsanalytiker Fredrik Skoglund om varför småbolagen har sackat efter i sommar, och om vilka som blir vinnare när riskaptiten avtar.

Börspodden Se klippet, 19. Sval sommar för småbolag

19. Oligopol & småbolag

I denna upplaga av Stora Ekonomipodden pratas det om varför småbolagen sackat efter på börsen i sommar och varför USA snart kommer att sänka räntan. Dessutom bjuds det på en diskussion om logiken med oligopol.

Stora ekonomipodden Se klippet, 19. Oligopol & småbolag

Höstens heta aktier

RAPPORTFLODEN Snart är det val i Sverige. Hur regeringen kommer att se ut efter valet är ovisst. Hur påverkar detta börsen, som inte brukar gilla osäkerhet? Det är ett av ämnena i säsongens första avsnitt av Rapportfloden.

Rapportfloden Se klippet, Höstens heta aktier

18. Pagrotsky & Piketty

Semestern är över - även för Stora Ekonomipodden. Denna vecka pratar Leif Pagrotsky om vapenexport och EFN:s aktiespecialister om hur du blir en vinnare under börshösten. Dessutom: ett samtal om Thomas Pikettys teorier och deras koppling till verkligheten.

Stora ekonomipodden Se klippet, 18. Pagrotsky & Piketty
Visa fler

Våra podcasts

Stora ekonomipodden

Stora Ekonomipodden är samlingsplatsen för allt du behöver veta om ekonomi, där börs, makro och privatekonomi diskuteras av kunniga personer.

Börspodden

EFN Börspodd ger dig allt du behöver veta om börsen. Programmet leds av EFN:s rutinerade börstrio Charlotte Stjerngren, Pontus Herin och Jesper Norberg.

Stakeholderpodden

Stakeholderpodden belyser aktuella ekonomiska företeelser ur alla intressenters perspektiv. Det kan handla om pensionsspararens, fotbollsfansets eller ornitologens.

Plånbokspodden

EFN Plånbokspodd tar tag i privatekonomin. Aktuella frågor reds ut och beslutsfattare ställs mot väggen.

Makropodden

EFN Makropodd fokuserar på makroekonomin. Förvänta dig insatta samtal om bland annat valutor, räntor och ekonomisk politik.

Industripodden

Industripodden ger dig initierade analyser av den senaste utvecklingen inom i första hand, just det, svensk industri.

Missa inte ett avsnitt till!

Få ditt dagsutskick med dagens sammanfattning.

×