EFN TV

EFN POD

Sven Hirdman om Ukraina

Ladda ner

MAGASINET Sven Hirdman, som bland annat var ambassadör i Moskva 1994-2004, förklarar bakgrunden till konflikten i Ukraina. Han talar även om Rysslands förhållande till Sverige och homosexuellas situation i Ryssland.

Arkiv

Filtrera på nedanstående kategorier

26. Sveriges beredskap i botten

Sveriges ekonomiska beredskap nedmonterades när det kalla kriget tog slut och är nu under all kritik. Det hävdar major Carl Berqvist, mannen bakom försvarsbloggen Wiseman’s Wisdoms och Filip Båverud, som vid Försvarshögskolan har skrivit en uppsats om Sveriges livsmedelsförsörjning, i ett samtal med EFN:s Peter Andersson. Livsmedelsförsörjningen skulle slås ut på ett par dagar, kommunerna förberedelser är minimala och fältsjukhusen är avvecklade. Situationen är allvarlig och den lär inte bli bättre förrän något allvarligt har inträffat hävdar Bergqvist och Båverud.

Stakeholderpodden Se klippet, 26. Sveriges beredskap i botten

Kappahl bättre än H&M

Mattias Eriksson och Mikael Hanell snackar om varför börsen är så stark och om hur länge det håller i sig? H&M, Kappahl, ABB, MTG, Millicom och Fabege synas i sömmarna.

Rapportfloden Se klippet, Kappahl bättre än H&M

19. Homestyling – är det värt det?

I Plånbokspodden denna vecka snackas det homestyling. Tjänar man verkligen på att låta en firma fixa till lägenheten inför visning? EFN:s Tina Halldén pratar med homestylingexperten Maria Lilja.

Plånbokspodden Se klippet, 19. Homestyling – är det värt det?

30. ”USA är den lysande stjärnan”

Pontus Herin och Jesper Norberg snackar om USA, som för närvarande är den lysande stjärnan på den ekonomiska himlen. Framför allt hävdas det att bolag med fokusering på den inhemska marknaden kan ha mer att ge, som konsumentbolag, flygbolag, underleverantörer och banker. ”Och sen är ju Apple alltid intressant.”

Börspodden Se klippet, 30. ”USA är den lysande stjärnan”

32. Styling, skatter & USA

I Stora Ekonomipodden denna vecka fokuseras på den stjärnklara amerikanska aktiemarknaden och på stora företags tveksamma skatteupplägg, där ett land felaktigt pekas ut som den stora boven. Dessutom snackas det homestyling. Behövs det?

Stora ekonomipodden Se klippet, 32. Styling, skatter & USA

25. Nederländerna är den stora boven

Under de senaste veckorna har det riktats hård kritik mot Luxemburgs skatteupplägg för storföretag. Men den största boven i dramat, Nederländerna, har lyckats flyga under radarn. EFN:s Peter Andersson och Per Lindvall diskuterar fiffiga upplägg som gör att vissa storföretag bara betalar två procent i skatt.

Stakeholderpodden Se klippet, 25. Nederländerna är den stora boven

Fastigheter i fokus

RAPPORTFLODEN Räntan ligger på noll och fastighetsaktierna är glödheta. Men hur ser framtiden ut? Det är temat i denna upplaga av Rapportfloden, som gästas av Christian Brunlid, förvaltare på Handelsbanken Fonder och Jonas Andersson, analytiker på Danske Bank. Bland annat Klövern, Kungsleden, Fabege, Wihlborgs och Hemfosa diskuteras.

Rapportfloden Se klippet, Fastigheter i fokus

29. Läge för byggaktier?

Bostadsbristen är stor på sina håll i Sverige och det behöver byggas som aldrig förr. Men kommer det att gynna börsens byggbolag? Om detta snackar Charlotte Stjerngren och Pontus Herin i denna veckas upplaga av EFN:s Börspodd.

Börspodden Se klippet, 29. Läge för byggaktier?
Visa fler

Våra podcasts

Stora ekonomipodden

Stora Ekonomipodden är samlingsplatsen för allt du behöver veta om ekonomi, där börs, makro och privatekonomi diskuteras av kunniga personer.

Börspodden

EFN Börspodd ger dig allt du behöver veta om börsen. Programmet leds av EFN:s rutinerade börstrio Charlotte Stjerngren, Pontus Herin och Jesper Norberg.

Stakeholderpodden

Stakeholderpodden belyser aktuella ekonomiska företeelser ur alla intressenters perspektiv. Det kan handla om pensionsspararens, fotbollsfansets eller ornitologens.

Plånbokspodden

EFN Plånbokspodd tar tag i privatekonomin. Aktuella frågor reds ut och beslutsfattare ställs mot väggen.

Makropodden

EFN Makropodd fokuserar på makroekonomin. Förvänta dig insatta samtal om bland annat valutor, räntor och ekonomisk politik.

Industripodden

Industripodden ger dig initierade analyser av den senaste utvecklingen inom i första hand, just det, svensk industri.

Globalpodden

Globalpodden tar sig an de stora internationella frågeställningarna och ger nya perspektiv på ekonomi och politik.

×

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.