EFN TV

EFN POD

Sven Hirdman om Ukraina

Ladda ner

MAGASINET Sven Hirdman, som bland annat var ambassadör i Moskva 1994-2004, förklarar bakgrunden till konflikten i Ukraina. Han talar även om Rysslands förhållande till Sverige och homosexuellas situation i Ryssland.

Arkiv

Filtrera på nedanstående kategorier

22. Oljans vinnare & förlorare

Oljepriserna sjunker stadigt. Oljeimporterande länder jublar, men bland andra Ryssland och Venezuela gnisslar tänder. EFN:s Peter Andersson och Per Lindvall analyserar vilka som vinner och förlorar.

Industripodden Se klippet, 22. Oljans vinnare & förlorare

28. Bottenkänning

Räntan i Sverige är sänkt till noll, Sydeuropeiska banker rasar i spåren av eurokrisen, oljepriset fortsätter att falla och inbrottstjuvarna kan vara på väg in i din källare. Det är mer lågt än högt i denna upplaga av Stora Ekonomipodden.

Stora ekonomipodden Se klippet, 28. Bottenkänning

16. Högtid för inbrottstjuvar

Det sker som flest bostadsinbrott under hösten och november månad är allra värst. Denna vecka i Plånbokspodden pratar Tina Halldén med Lotta Mauritzson från SSF Stöldskyddsföreningen om hur vi bäst kan skydda oss mot inbrottstjuvarna.

Plånbokspodden Se klippet, 16. Högtid för inbrottstjuvar

12. Nollräntepodden

Sverige har hamnat den unika situationen att vi nu har noll procents ränta. Riksbankens åtgärd kan ses som en nödsignal om att inflationstakten måste upp - i annat fall riskerar vi att hamna i recession. I en extra makropodd intervjuar EFN:s Peter Andersson riksbankschefen, Stefan Ingves.

Makropodden Se klippet, 12. Nollräntepodden

15. Glöm inte kundservicen

I Plånbokspodden denna vecka pratar EFN:s Tina Halldén med Daniel Eisenberg, Nordenchef på Interactive Intelligence, om vad som kännetecknar bra och dåliga kundtjänster.

Plånbokspodden Se klippet, 15. Glöm inte kundservicen

21. Ett högtflygande app-bolag

Industripodden hälsar på hos ett otroligt snabbväxande företag, Flightradar24. Två år på raken har bolaget fördubblat sin omsättning och det stora genombrottet kom när Malaysians flygplan försvann spårlöst i Indiska Oceanen. Då rusade app-försäljningen i höjden.

Industripodden Se klippet, 21. Ett högtflygande app-bolag

26. Verkstad & banker

I Börspodden handlar det den här veckan om verkstad och banker, och om varför rapporterna hittills varit urstarka. Pontus Herin, Charlotte Stjerngren och Jesper Norberg delar med sig av sina hetaste aktietips.

Börspodden Se klippet, 26. Verkstad & banker

27. Heta aktier & kall euro

Varför är verkstads- och bankaktier heta? Hur kan euron räddas? Vad kännetecknar en bra kundservice? Det får du svar på i denna upplaga av Stora Ekonomipodden. Dessutom kommer ett avslöjande om en rejäl baksmälla efter att starkölet släpptes fritt 1967.

Stora ekonomipodden Se klippet, 27. Heta aktier & kall euro
Visa fler

Våra podcasts

Stora ekonomipodden

Stora Ekonomipodden är samlingsplatsen för allt du behöver veta om ekonomi, där börs, makro och privatekonomi diskuteras av kunniga personer.

Börspodden

EFN Börspodd ger dig allt du behöver veta om börsen. Programmet leds av EFN:s rutinerade börstrio Charlotte Stjerngren, Pontus Herin och Jesper Norberg.

Stakeholderpodden

Stakeholderpodden belyser aktuella ekonomiska företeelser ur alla intressenters perspektiv. Det kan handla om pensionsspararens, fotbollsfansets eller ornitologens.

Plånbokspodden

EFN Plånbokspodd tar tag i privatekonomin. Aktuella frågor reds ut och beslutsfattare ställs mot väggen.

Makropodden

EFN Makropodd fokuserar på makroekonomin. Förvänta dig insatta samtal om bland annat valutor, räntor och ekonomisk politik.

Industripodden

Industripodden ger dig initierade analyser av den senaste utvecklingen inom i första hand, just det, svensk industri.

Globalpodden

Globalpodden tar sig an de stora internationella frågeställningarna och ger nya perspektiv på ekonomi och politik.

×

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.