EFN TV

EFN POD

Sven Hirdman om Ukraina

Ladda ner

MAGASINET Sven Hirdman, som bland annat var ambassadör i Moskva 1994-2004, förklarar bakgrunden till konflikten i Ukraina. Han talar även om Rysslands förhållande till Sverige och homosexuellas situation i Ryssland.

Arkiv

Filtrera på nedanstående kategorier

Fastigheter i fokus

RAPPORTFLODEN Räntan ligger på noll och fastighetsaktierna är glödheta. Men hur ser framtiden ut? Det är temat i denna upplaga av Rapportfloden, som gästas av Christian Brunlid, förvaltare på Handelsbanken Fonder och Jonas Andersson, analytiker på Danske Bank. Bland annat Klövern, Kungsleden, Fabege, Wihlborgs och Hemfosa diskuteras.

Rapportfloden Se klippet, Fastigheter i fokus

29. Läge för byggaktier?

Bostadsbristen är stor på sina håll i Sverige och det behöver byggas som aldrig förr. Men kommer det att gynna börsens byggbolag? Om detta snackar Charlotte Stjerngren och Pontus Herin i denna veckas upplaga av EFN:s Börspodd.

Börspodden Se klippet, 29. Läge för byggaktier?

31. European Tour 2014

Stora Ekonomipodden inleds denna vecka i den svenska byggsektorn. Är det läge för byggaktier nu? Via en dansk storkonkurs som slagit riskkapitalbolaget Altors rykte i spillror och en hyllning till Islands ekonomiska vändning slutar podden med att Albaniens premiärminister Edi Rama talar med Leif Pagrotsky om landets framtid.

Stora ekonomipodden Se klippet, 31. European Tour 2014

Martin Lundstedt

MAGASINET Lennart Ekdal möter Scanias vd Martin Lundstedt, som bland annat pratar om varför han är sugen på att etablera Scania i USA. Dessutom pratas det om Scanias närvaro i diktaturer och om Lundstedts intresse för rock´n´roll.

Veckomagasinet Se klippet, Martin Lundstedt

17. Islands remarkabla vändning

Håller den dåliga utvecklingen inom eurozonen på att vända? Vissa tolkar de senaste tillväxttalen så, men i makropodden dömer EFN:s Peter Andersson och Per Lindvall ut det resonemanget. I stället pekar de på Islands remarkabla vändning som det goda exemplet.

Makropodden Se klippet, 17. Islands remarkabla vändning

5. Albanien på uppgång

Edi Rama är premiärminister i ett av Europas fattigaste länder, Albanien. Han driver en hård kamp mot korruption och kriminalitet, samtidigt som han försöker få in utländska investeringar. Och frågan är om han inte är på väg att lyckas. Hör den före detta basketspelaren och konstnären som blev politiker i ett spännande resonemang med förre näringsministern Leif Pagrotsky och EFN:s Peter Andersson.

Globalpodden Se klippet, 5. Albanien på uppgång

24. Kränkningar måste tas på allvar

I fredags kom ÖB:s analys efter ubåtsspaningarna i Stockholms skärgård. Resultatet: det var en konstaterad kränkning. Detta måste tas på största allvar, menar kommendören av första graden Nils-Ove Jansson, aktuell med boken Omöjlig ubåt som handlar om kränkningarna på 80- och nittiotalen. Det som gör situationen extra allvarlig nu är att vi i praktiken inte längre har någon kapacitet att jaga ubåt, hävdar Jansson.

Stakeholderpodden Se klippet, 24. Kränkningar måste tas på allvar

TTIP i fokus

MAGASINET Förhandlingarna mellan USA och EU om att skapa världens största frihandelsområde - TTIP - har utvecklats till ett drama på högsta politiska nivå. I centrum av det hela sitter EU-kommissionär Cecilia Malmström. EFN reste till Bryssel för att ta reda på vad det hela handlar om.

Veckomagasinet Se klippet, TTIP i fokus
Visa fler

Våra podcasts

Stora ekonomipodden

Stora Ekonomipodden är samlingsplatsen för allt du behöver veta om ekonomi, där börs, makro och privatekonomi diskuteras av kunniga personer.

Börspodden

EFN Börspodd ger dig allt du behöver veta om börsen. Programmet leds av EFN:s rutinerade börstrio Charlotte Stjerngren, Pontus Herin och Jesper Norberg.

Stakeholderpodden

Stakeholderpodden belyser aktuella ekonomiska företeelser ur alla intressenters perspektiv. Det kan handla om pensionsspararens, fotbollsfansets eller ornitologens.

Plånbokspodden

EFN Plånbokspodd tar tag i privatekonomin. Aktuella frågor reds ut och beslutsfattare ställs mot väggen.

Makropodden

EFN Makropodd fokuserar på makroekonomin. Förvänta dig insatta samtal om bland annat valutor, räntor och ekonomisk politik.

Industripodden

Industripodden ger dig initierade analyser av den senaste utvecklingen inom i första hand, just det, svensk industri.

Globalpodden

Globalpodden tar sig an de stora internationella frågeställningarna och ger nya perspektiv på ekonomi och politik.

×

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.