EFN POD

Sven Hirdman om Ukraina

Ladda ner

MAGASINET Sven Hirdman, som bland annat var ambassadör i Moskva 1994-2004, förklarar bakgrunden till konflikten i Ukraina. Han talar även om Rysslands förhållande till Sverige och homosexuellas situation i Ryssland.

Arkiv

Filtrera på nedanstående kategorier

Vinnare & förlorare 2015

RAPPORTFLODEN Det händelserika och starka börsåret 2014 närmar sig sitt slut. I Rapportfloden sammanfattas året av Peter Malmqvist, oberoende börsanalytiker och Peter Karlsson, analyschef på Handelsbanken. I programmet diskuteras också den senaste tidens dramatiska händelser i Ryssland och hur detta påverkar världsekonomin och börsbolagen.

Rapportfloden Se klippet, Vinnare & förlorare 2015

20. Ekonomisk politik i otakt

En av anledningarna till att inflationen inte tar fart är att penningpolitiken och finanspolitiken är i otakt med varandra. Är det dags för en större koordinering mellan Riksbanken och finansdepartementet? EFN:s Peter Andersson och Per Lindvall snackar ekonomisk politik.

Makropodden Se klippet, 20. Ekonomisk politik i otakt

Rysslands mäktigaste svensk

MAGASINET Bo Andersson är vd på Rysslands största biltillverkare Avtovaz, som bland annat tillverkar de klassiska ryska Lada-bilarna. I denna exklusiva intervju med Lennart Ekdal pratar han bland annat om sitt förhållande till Rysslands president Vladimir Putin.

Veckomagasinet Se klippet, Rysslands mäktigaste svensk

Ekdal möter Anna Johansson

MAGASINET Bromma flygplats och Förbifart Stockholms vara eller inte vara har varit heta politiska frågor en tid. Framför allt i förhållandet mellan de två regeringspartierna socialdemokraterna och miljöpartiet. Bägge dessa områden får infrastrukturminister Anna Johansson (S) frågor om i denna intervju med Lennart Ekdal.

Veckomagasinet Se klippet, Ekdal möter Anna Johansson

7. När faller Ryssland?

Rubelfallet har tillfälligt stoppats upp genom stora stödköp, men oljepriset fortsätter att falla. Och oljan är Rysslands stora intäktskälla. Hur länge kommer rysk ekonomi att klara sig? Och vad kommer Putin att göra? Väntar nya militära aggressioner i närområdet? EFN:s Peter Andersson diskuterar med Stig Fredriksson, mångårig utrikeskorrespondent på SVT och framstående Rysslandsexpert samt Martin Kragh, ekonomie doktor och forskare vid Uppsala centrum för Rysslandsstudier.

Globalpodden Se klippet, 7. När faller Ryssland?

29. Den märkliga energipolitiken

EFN:s Peter Andersson och Per Lindvall snackar om den märkliga svenska energipolitiken. Genom den massiva vindkraftsutbyggnaden skapas ett överskott på el. Och tack vare subventioner av vindkraften blir nu elen så billig att lönsamheten i de traditionella energikällorna undermineras.

Stakeholderpodden Se klippet, 29. Den märkliga energipolitiken

21. Så får du valuta för pengarna

Många reser bort runt jul och nyår. Det går att spara slantar på att tänka till kring var man växlar pengar till reskassan. Tina Halldén pratar med Fredrik Nordquist från Konsumenternas bank- och försäkringsbyrå om var man får bäst valuta för pengarna.

Plånbokspodden Se klippet, 21. Så får du valuta för pengarna

Vinterns hetaste aktietips

Rapportfloden fokuserar denna gång på stockpicking. Förvaltarna Simon Blecher från Carnegie och Tomas Meerits från Lancelot Avalon väljer ut sina favoriter. Bland annat tipsas det om Mekonomen, Oriola-KD, Industrivärden, Peab, D. Carnegie och SKF.

Rapportfloden Se klippet, Vinterns hetaste aktietips
Visa fler

Våra podcasts

Stora ekonomipodden

Stora Ekonomipodden är samlingsplatsen för allt du behöver veta om ekonomi, där börs, makro och privatekonomi diskuteras av kunniga personer.

Börspodden

EFN Börspodd ger dig allt du behöver veta om börsen. Programmet leds av EFN:s rutinerade börstrio Charlotte Stjerngren, Pontus Herin och Jesper Norberg.

Stakeholderpodden

Stakeholderpodden belyser aktuella ekonomiska företeelser ur alla intressenters perspektiv. Det kan handla om pensionsspararens, fotbollsfansets eller ornitologens.

Plånbokspodden

EFN Plånbokspodd tar tag i privatekonomin. Aktuella frågor reds ut och beslutsfattare ställs mot väggen.

Makropodden

EFN Makropodd fokuserar på makroekonomin. Förvänta dig insatta samtal om bland annat valutor, räntor och ekonomisk politik.

Industripodden

Industripodden ger dig initierade analyser av den senaste utvecklingen inom i första hand, just det, svensk industri.

Globalpodden

Globalpodden tar sig an de stora internationella frågeställningarna och ger nya perspektiv på ekonomi och politik.

×

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.