EFN POD

Sven Hirdman om Ukraina

Ladda ner

MAGASINET Sven Hirdman, som bland annat var ambassadör i Moskva 1994-2004, förklarar bakgrunden till konflikten i Ukraina. Han talar även om Rysslands förhållande till Sverige och homosexuellas situation i Ryssland.

Arkiv

Filtrera på nedanstående kategorier

161. ”Dansar marknaden så dansar jag gärna”

Denna svarta fredag får Börslunch besök av Per Hedberg, förvaltare Lancelot och twitterprofilen Arne "Kavastu" Talving. Det snackas bland annat uppgångstrender genom tiderna, amerikansk retail, och reseaktier.

Börslunch-podden Se klippet, 161. ”Dansar marknaden så dansar jag gärna”

Går skogen åt skogen?

I Nyhetsrummet idag: Skogsindustrin befinner sig i kris, men tendenserna är splittrade beroende på vilket segment man tittar på. Tidningspapper sjunker kraftigt. Men även journalpapper och finpapper/kontorspapper har det tufft. Detta pratar Carina Håkansson, vd för branschorganisationen Skogsindustrierna, och Per Lindvall, analytiker EFN, om.

Nyhetsrumspodden Se klippet, Går skogen åt skogen?

160. Sex aktier och en laxaktie

I dagens Börslunch blir det mycket snack om börsens ventilationsbolag. Men det snackas också om norsk lax. Gäster är Christian…

Börslunch-podden Se klippet, 160. Sex aktier och en laxaktie

159. ”Börsen är på partyhumör”

Dometic har gjort debut på börsen och Telia sjunker efter nya mutmisstankar. Detta och mycket mer pratar Catrin Jansson från Enter Fonder och Mattias Eriksson från Nordea om i dagens Börslunch.

Börslunch-podden Se klippet, 159. ”Börsen är på partyhumör”

158. Två norska aktiehöjdare

Tillväxtbolag, milt väder, byggindustri och klädhandel. Det är några av frågorna i dagens Börslunch. Gäster är Martin Nilsson från Catella Fonder och Peter Lagerlöf från Lannebo Fonder.

Börslunch-podden Se klippet, 158. Två norska aktiehöjdare

157. Bolagen med dollarmedvind

Kronan har tappat rejält mot dollarn. Vad innebär detta för svenska aktier? Vilka vinner, vilka förlorar? Det och mycket mer svarar Anders Rudolfsson och Fredrik Skoglund på i dagens Börslunch.

Börslunch-podden Se klippet, 157. Bolagen med dollarmedvind

The Economist om vänsterns kris

Maria och Katrine befinner sig på anrika tidningen The Economist. Jeremy Cliffe, journalisten bakom Bagehot-kolumnen, ger sin analys av vänsterns val av Corbyn som partiledare för Labour.

Londonpodden Se klippet, The Economist om vänsterns kris

Så kan hela Sverige leva

Nyhetsrummet om glesbygdens kamp mot storstaden. Världen och Sverige urbaniseras i en rasande takt och Stockholm är den snabbast växande huvudstaden i Europa. Mot detta förs en kamp från landsbygdsbefolkningen som slåss för sin överlevnad. Detta diskuterar Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige ska leva, och Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom Stockholms handelskammare.

Nyhetsrumspodden Se klippet, Så kan hela Sverige leva
Visa fler

Våra podcasts

Nyhetsrumspodden

I Nyhetsrummet blandas frågorna om de stora ekonomiska sammanhangen med de heta dagsaktuella ämnena. Pontus Herin och Peter Andersson pratar med insatta gäster.

Londonpodden

Katrine Marcal och Maria Borelius bor båda i London och har intresset för ekonomi och entreprenörskap gemensamt. Dessutom är båda intresserade av politik, även om de har olika åsikter. Detta bäddar för intressanta diskussioner i Londonpodden.

Börslunch

EFN Börslunch kommer med ett nytt avsnitt varje vardag. Charlotte Stjerngren, Jesper Norberg, Pontus Herin och Petra Bergman pratar om vad som händer på finansmarknaderna världen över med gäster från finansbranschen.

Plånbokspodden

EFN Plånbokspodd tar tag i privatekonomin. Aktuella frågor reds ut och beslutsfattare ställs mot väggen.

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

*Prenumerationen är gratis!