Vapen och ammunition

Sverige är världens åttonde största vapenexportör och branschen sysselsätter runt 100 000 personer. Men det är en kontroversiell bransch, som tas upp i denna upplaga av Veckomagasinet.

Författaren Johanne Hildebrandt, som varit krigsreporter i 20 år, efterfrågar en öppen och en rationell debatt om vi ska ha en försvarsindustri eller inte. Hon vill ha en debatt om ett svenskt Nato-medlemskap.

Enligt Bertil Hellström, chef för myndighetsrelationer på SAAB, är företagets ambitioner att fortsätta att växa och att titta på tillväxtmarknader.

”Vi är ett litet exportberoende land, och det gäller även exportindustrin”, säger Cecilia Widegren (M), vice ordförande i försvarsutskottet.

Och gästerna får även svara på hur det egentligen är med hotet från Ryssland.

Programledare: Pontus Herin.

 

 • Clinton lockar väljare på Pokémon-gym

  Clinton lockar väljare på Pokémon-gym

  Pokemon Go har snabbt kommit att användas som ett PR-verktyg. Jonas De Lange från Breakit förklarar vilka funktioner i spelet som marknadsförarna använder.

 • Inget nytt från ECB – trots Brexit

  Inget nytt från ECB – trots Brexit

  ECB rör inte styrräntan och utökar inte heller några stimulanser. Mario Draghi underströk på presskonferensen att ECB vill invänta mer statistik. Pierre Carlsson, valutastrateg på Handelsbanken, kommenterar beslutet.

 • ”En ögonöppnare för marknadsförare”

  ”En ögonöppnare för marknadsförare”

  Pokémon har omedelbart tagit världen med storm och mängder av aktörer försöker nu rida på hajpen. Breakits reporter Jonas de Lange berättar hur spelet på olika sätt kommit att…

 • Läge att se över Turkietfonder

  Läge att se över Turkietfonder

  Det turkiska statskuppsförsöket kan få långtgående negativa konsekvenser för landets invånare – men även svenska sparare påverkas av oroligheterna. Annika Creutzer, privatekonomisk expert, pekar ut…

 • Så slår turkiska krisen mot råvarupriserna

  Så slår turkiska krisen mot råvarupriserna

  Turkiet är ett strategiskt viktigt land för den globala olje- och gasmarknaden tack vare dess placering å för att det går många pipelines genom landet. Råvaruanalytikern…